Najnoviji pozivi su:

 

o   Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini. Rok: Do utroška sredstava a zaključno sa 31.12.2020.

  Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2020. godini. Rok: Do utroška sredstava a zaključno sa 31.12.2020.

o   PROGRAM FINANSIJSKE PODRŠKE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA ODRŽAVANjE LIKVIDNOSTI I OBRTNA SREDSTVA U OTEŽANIM EKONOMSKIM USLOVIMA USLED PANDEMIJE COVID – 19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-CoV-2

Rok za konkurisanje: do utroška sredstava, najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

o   KREDITI ZA LIKVIDNOST COVID – 19 TURIZAM, UGOSTITELjSTVO I PUTNIČKI SAOBRAĆAJ. Rok za konkurisanje: do utroška sredstava, najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

 

     Razvojna agencija Srbije:

o   Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020. godini. Rok: do utroška sredstava, najkasnije do 31.12.2020. godine

 

     Fond za inovacionu delatnost:

o   Program sufinansiranja inovacija - namenjen je preduzećima kojima su potrebna znatna finansijska sredstva za komercijalizaciju istraživanja i razvoja. Program ima za cilj dalji razvoj postojećih inovativnih preduzeća zasnovanih na znanju, podsticanje uspostavljanja saradnje sa međunarodnim partnerima i povećanje broja tehnoloških kompanija. Javni poziv je otvoren od 15. juna do 31. avgusta 2020. godine (do 15 časova)Javni poziv je otvoren od 15. juna do 31. avgusta 2020. godine (do 15 časova)

o   Program ranog razvoja - namenjen je mladim preduzećima koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Program je osmišljen sa namerom da podrži opstanak preduzeća tokom kritične faze istraživanja i razvoja i omogući razvijanje poslovnih kapaciteta pomoću kojih će svoje inovacije plasirati na tržište. Javni poziv je otvoren od 15. juna do 31. avgusta 2020. godine do 15 časova

       Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj:

o   Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva. Otvoren je do utroška sredstava.

o   Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva. Otvoren je do utroška sredstava.